87seconds motion design
87seconds expertise
87seconds expertise

Waarom zullen explanimation video's u helpen om uw doelgroep te boeien?

In een wereld gekenmerkt door toenemende concurrentie tussen merken en uiteindelijk constante blootstelling aan reclameboodschappen, is het essentieel om originele, boeiende en emotionele inhoud aan te bieden.

Hoe kunt u uw BtoC- of BtoB-doelgroep boeien?

2D en 3D animatievideo's: duidelijkheid, overtuiging, entertainment.

Als het gaat om het duidelijk en overtuigend uitleggen van uw producten of diensten, uw waarden en troeven, uw verhaal op een entertainende manier, zijn animatievideo‘s, ook wel motion design video‘s genoemd, bijzonder effectief.

Maar waarom?

View more cases

Complexiteit vereenvoudigen met:

Een sector die niet erg sexy is, een product of dienst die wat complex is… Animatievideo‘s zijn de oplossing om complexe ideeën te vereenvoudigen door gebruik te maken van visueel stimulerende beelden en duidelijke illustraties. Dankzij 2D- of 3D-animaties is het mogelijk om abstracte informatie om te zetten in visuele animaties, om het begrip van uw boodschap door uw doelgroep te vergemakkelijken en deze toegankelijker en boeiender te maken.

Ontdek de video die we hebben gemaakt voor het bedrijf Thales, waarin 2D- en 3D-motion design worden gecombineerd. Er is gebruik gemaakt van een futuristische grafische stijl om de kijker mee te nemen naar miniatuurwerelden die zijn gecreëerd om de verschillende toepassingen van de gepresenteerde technologie te laten zien. Er is ook veel aandacht besteed aan geluid (voice-over en muziek) om emotie te creëren.

Boeiende visuals creëren voor betere retentie:

Animatievideo‘s bieden ook onbeperkte creatieve vrijheid op het gebied van visueel ontwerp. Dankzij unieke en originele stijlen, het gebruik van kleuren, pakkende bewegingen en visuele overgangen, wordt het gemakkelijker om de aandacht van uw publiek gedurende de hele video vast te houden. Het is een formaat dat vaak positieve emoties oproept en die uitnodigen tot delen op sociale media, waardoor de zichtbaarheid van uw merk wordt vergroot en nieuwe prospects worden aangetrokken.

Een boeiend verhaal vertellen:

Animatievideo‘s bieden u de mogelijkheid om professionele voice-overs te gebruiken voor pakkende dialogen die uw publiek door uw verhaal leiden. Een boeiende vertelling draagt bij aan een meeslepende ervaring en verbetert de retentie van informatie.

Het belang van een goed verhaal is goed begrepen door onze klant FNAIM! Om haar bekendheid te vergroten en een modern imago te creëren bij een zeer breed publiek, heeft deze federatie gebruik gemaakt van de teams van ons creatie- en productiebureau voor het ontwerp en de realisatie van een reclamevideo

Berichten aanpassen en personaliseren:

Animatievideo‘s kunnen gemakkelijk worden aangepast om altijd overeen te komen met uw merk aan de ene kant en uw doelgroep aan de andere kant. U kunt de animatiestijl, kleuren, personages en scènes kiezen die het beste bij uw imago passen. De veelzijdigheid van motion design video‘s maakt het mogelijk om formaten, duur en middelen te heroverwegen, aan te passen en opnieuw toe te wijzen om aan te sluiten bij verschillende platforms en kanalen zoals sociale media, websites en live presentaties, etc.

Het Citéco-project is een goed voorbeeld om dit te ontdekken: 87seconds heeft de Cité de L’Économie begeleid bij het creëren van een serie motion design video‘s met het “collage” effect, volledig in-house geproduceerd: storyboard, animatie, casting en opname van voice-over acteurs en geluidsmixing. In totaal zijn er 20 afleveringen gemaakt in social media formaat, ondertiteld in het Engels en Frans, met een interactieve quiz.

Kosten optimaliseren:

Naast de vele voordelen die hierboven zijn genoemd, maakt motion design video’s ook kostenoptimalisatie van videoproductie mogelijk. In tegenstelling tot het produceren van live-action video’s, wat hogere kosten met zich meebrengt voor acteurs, decors, apparatuur, opnamelocaties, etc., wordt de creatie van animatievideo‘s voornamelijk gedaan met behulp van digitale tools. Bovendien kunnen deze video’s gemakkelijk worden bijgewerkt of aangepast zonder nieuwe opnames, waardoor de efficiëntie en winstgevendheid van uw videomateriaal worden gemaximaliseerd.

Tot slot

Animatievideo's of motion design video's zijn dus een krachtige en aantrekkelijke manier om uw producten of diensten duidelijk en memorabel uit te leggen.

Door concepten te vereenvoudigen, boeiende visuals te gebruiken, een boeiend verhaal te vertellen, de inhoud aan te passen en memorabele ervaringen te creëren, helpen animatievideo’s, zoals interactieve video’s of bedrijfspresentatie animatievideo’s, u om uw doelgroep te boeien en uw boodschap effectief over te brengen.

Heeft u begeleiding nodig bij het maken van creatieve en impactvolle animatievideo‘s om u te onderscheiden van de concurrentie? Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise