peugeot motocycles x 87seconds
peugeot x 87s
peugeot x 87s

STRATEGIE VOOR SOCIAL MEDIA VOOR PEUGEOT MOTOCYCLES

Hoe de bekendheid van het merk Peugeot Motocycle vergroten en de nieuwe producten aan een breder publiek presenteren door gebruik te maken van diverse socialemediaplatforms.

De expertise van 87seconds en Vansken om premium content te creëren en de social media strategie van het merk te verzorgen.

Ontwikkelen van de strategie naar een volledig digitale ecosysteem.

In synergie met het bureau Vanksen hebben we een allesomvattende aanpak ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de online aanwezigheid van het merk consistent, impactvol en effectief het doelpubliek bereikt.

View more cases

Het einddoel van deze campagne was om de social media strategie van Peugeot Motocycles te heroriënteren en hierbij de consument centraal te stellen. Ons doel was om de interactie tussen het merk en zijn klanten te versterken en de verschillende modellen te promoten.

Om dit te bereiken werd er beroep gedaan op de expertise van twee partnerbureaus, 87seconds en Vanksen. Vanksen optimaliseerde de inhoud die door 87seconds werd geleverd om deze aan te passen aan social media, en samen creëerden ze richtlijnen voor social media en artistieke richting. De bureaus namen alles in handen, van het opstellen van de contentkalender tot de publicatie, inclusief community management, moderatie en prestatiebewaking. Het post-productieteam van 87seconds werkte nauw samen met Vanksen om alle benodigde middelen aan te passen in meerdere talen en formaten, voor de Franse en Britse markten, evenals voor verschillende social media platforms zoals YouTube, Facebook en Instagram.

Na het organiseren van 6 influencer-shoots in Barcelona, Nice en Parijs, 1 grote outdoor shoot in Parijs en 2 fabrieksshoots in Mandeure, werd het volgende opgeleverd:

  • 2 key video’s
  • 2 key visuals
  • 250 foto’s
  • 40 gifs”

Media buying met een goede return on investment op social media te behalen.

Kwalitatieve KPI's voor de social media campagne

– Meer dan 4 miljoen mensen bereikt per halfjaar wereldwijd.

– Een gemiddelde betrokkenheidsgraad van 8%.

– Meer dan 1.500 ontvangen berichten van fans in 2021.

View more cases
peugeot x 87seconds
peugeot x 87seconds