87seconds x expertise
87seconds expertise
87seconds expertise

Alles wat je moet weten om overtuigende promotievideo's te maken

Promotievideo‘s zijn een uitstekende manier om je verkoop en klantenbestand te vergroten, vooral wanneer ze unieke, originele en boeiende inhoud bevatten. Met hun vermogen om je merkinhoud te ontwikkelen, emoties op te wekken en je producten of diensten overtuigend of demonstratief te presenteren, zullen ze je helpen bij je strategie. Hier is alles wat je erover moet weten!

De promotievideo moet kort en memorabel zijn.

Het is vaak een effectieve manier om je bedrijf, teams, producten en/of diensten en expertise te presenteren.

We hebben allemaal de corporate video’s uit de jaren ’80 in gedachten, erg formeel en eerlijk gezegd nogal saai. Vandaag de dag hebben we dankzij nieuwe technologieën bijna onbeperkte creatieve mogelijkheden om deze inhoud onvergetelijk te maken.

View more cases

Welke vormen?

Een promotievideo kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van je behoeften, doelgroep en het imago dat je wilt uitstralen.

Laten we motion design nemen, waarbij foto’s worden geanimeerd met pictogrammen, illustraties of allerlei soorten typografie. Deze techniek maakt het mogelijk om korte, dynamische en impactvolle films te maken, terwijl je bedrijf een moderne touch krijgt.

Het kan ook een geanimeerde infographic zijn, die zowel speels als educatief werkt. Vergeet echter nooit dat animatie of reclamefilms invloed kunnen hebben op je omzet en succes: ze moeten dus zorgvuldig worden gemaakt, bij voorkeur door een gerenommeerd audiovisueel creatie- en productiebedrijf zoals 87seconds.

Voor welk gedrag?

Het gedrag van consumenten is vandaag de dag veranderd. Ze zijn erg mobiel geworden, waarbij ze verschillende communicatie- en leesmiddelen gebruiken en veel tijd besteden aan sociale media zoals Instagram, TikTok…

De gemiddelde consument wil snel en in grote hoeveelheden informatie consumeren. Meer dan alleen een innovatieve communicatieoplossing is audiovisuele videoproductie een uiterst effectieve marketingstrategie geworden.

Hoe lang?

Een goed gemaakte promotievideo kan dus een significante impact hebben op je verkoop en vermogen om nieuwe klanten aan te trekken. Door je onderscheidende voordelen te presenteren, een emotionele band te creëren, je zichtbaarheid te vergroten en het vertrouwen te versterken, worden promotievideo’s een onmisbaar instrument om positieve invloed uit te oefenen op je doelgroep. Onderschat de kracht van video niet in je marketingstrategie en benut het volledige potentieel.

Ter afsluiting

De promotievideo, een onmisbaar marketinginstrument

Diverse en impactvolle promotievideo’s kunnen een positieve invloed hebben op je doelgroep, je zichtbaarheid versterken en verkoop genereren, waardoor audiovisuele productie een onmisbaar marketinginstrument wordt. Onderschat de kracht van video niet in je strategie en benut het volledige potentieel om nieuwe klanten aan te trekken en een sterke emotionele band te creëren.

Heb je begeleiding nodig bij het maken van creatieve en impactvolle promotievideo‘s om je te onderscheiden van de concurrentie? Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise