87seconds x expertise
87seconds expertise
87seconds expertise

Uw gids voor het maken van een creatieve evenementenvideo.

Video is een krachtig instrument om de essentie van een evenement vast te leggen. Of het nu gaat om een conferentie, een vakbeurs of een intern communicatie-evenement, als het goed wordt gedaan, kan het een breder publiek bereiken door het evenement achteraf opnieuw tot leven te brengen. Wanneer u tijd en geld investeert in het organiseren van een fysiek evenement, is het zonde als het meteen wordt vergeten zodra het voorbij is. Het vastleggen van video, ook wel opname genoemd, tijdens het evenement is een goede manier om het evenement lang na de oorspronkelijke duur voort te laten bestaan. Door voorafgaand aan het evenement voorbereidingen te treffen, kunt u het evenement dynamischer maken en tegelijkertijd live (in duplex) laten plaatsvinden in verschillende locaties of landen.

Het creëren van een bedrijfsevenementvideo om live uit te zenden of later te bekijken.

Voorbereiding, anticipatie, begeleiding.

View more cases

Voorbereiding vooraf:

Voor een succesvolle bedrijfsevenementvideo is het essentieel om de essentiële onderdelen, belangrijke locaties, sprekers of belangrijke deelnemers te identificeren die u wilt benadrukken. Daarnaast moet ervoor worden gezorgd dat de opname en het fysieke evenement naadloos in elkaar overgaan, zodat de camera’s niet zichtbaar zijn en de onderdompeling van de kijkers behouden blijft. Een grondige voorbereiding, inclusief uitwisselingen met teams om technische behoeften te anticiperen, is essentieel om de meest significante momenten vast te leggen en niets te missen. Het is ook essentieel om rekening te houden met beperkingen en bijzonderheden van de locatie om een soepele en probleemloze uitvoering te garanderen.

Competent filmteam:

Vervolgens is het van groot belang om een ervaren en competente filmploeg in te huren. Deze moet zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s, geschikte microfoons en andere benodigde apparatuur om kwaliteitsbeelden en geluid vast te leggen. Door de klant of het technische team te ontlasten van zorgen over de installatie van de scenografie, kan het filmploeg waardevol advies geven om een optimale opstelling te garanderen. Bovendien is begeleiding naast de technische installatie essentieel om een probleemloze dekking van het evenement te waarborgen.

Opnameplanning:

Het opstellen van een opnameplan waarin de belangrijkste momenten die u wilt vastleggen worden geïdentificeerd, is een van de sleutelfactoren in de pre-Jour J-voorbereiding. Plan bijvoorbeeld opnamen van het hoofdpodium, secundaire podia, conferenties, workshops en netwerkmomenten. Nodig ook deelnemers op afstand uit voor een duplexverbinding en varieer de camerahoeken om dynamiek toe te voegen aan uw video. Vergeet niet om reacties van het publiek en interviews vast te leggen om een menselijk element toe te voegen aan uw verslag.

Het vastleggen van sfeer en details:

Naast hoogtepunten is het belangrijk om de algemene sfeer van het evenement vast te leggen. Film decors, stands, interacties tussen deelnemers en gezellige momenten. Details zoals het verwelkomen van gasten of de cocktail kunnen bijdragen aan het creëren van een volledige onderdompeling voor degenen die later de video bekijken.

Dynamische montage:

Nadat het filmen is voltooid, is de sleutel tot het succes van de uiteindelijke video de kwaliteit van de postproductie. Besteed tijd aan zorgvuldige montage om dynamische en boeiende inhoud te creëren. Selecteer de beste momenten, gebruik vloeiende overgangen en voeg passende muziek (sounddesign) toe om de emotionele impact van de video te versterken. Vergeet niet om titels, ondertitels en bijschriften toe te voegen om begrip en verspreiding van uw boodschap te vergemakkelijken. Motion design-experts kunnen u hierbij begeleiden.

Er zijn twee opties voor het monteren van een live-evenementvideo: ofwel gebruikt u de volledige opname met intro/outro, overgangen, muziek, titels, graphics direct na het evenement OF u bewerkt de montage om videoclips te maken die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt in nieuwsbrieven of op sociale media, etc.

Tot slot

Een 100% in-house productie- en postproductieteam.

Het vastleggen van video tijdens een evenement is een uitstekende manier om de ervaring te delen met uw publiek. Door zorgvuldige planning van uw opnames, het inhuren van een deskundig productieteam en een competente postproductiestudio, het vastleggen van de sfeer en belangrijke momenten, en het maken van een dynamische montage, kunt u een impactvolle en meeslepende video creëren die live wordt uitgezonden of later wordt bekeken. Door de opnames maximaal voor te bereiden, kunt u ook anticiperen op verschillende behoeften om uw video’s vervolgens te delen op geschikte platforms, zoals uw website of sociale media (Linkedin, Instagram, Facebook, TikTok…), om het bereik en de betrokkenheid te maximaliseren. 

Heeft u hulp nodig bij het maken van creatieve en impactvolle evenementenvideo‘s om u te onderscheiden van de concurrentie? Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise