87seconds expertise
87seconds expertise
87seconds expertise

Hoe optimaliseer je het effect van je online video's op sociale media?

Sociale media zijn krachtige platforms om je online video‘s te promoten. Door gebruik te maken van hun marketingstrategieën, kun je het effect van je content maximaliseren en een breder publiek bereiken via verschillende touchpoints gedurende de hele conversiefunnel.

Pas je strategie aan voor elk platform

Niet alle social media platforms zijn geschikt voor alle soorten video's.

View more cases

Kies de juiste platforms:

Het is belangrijk om eerst te identificeren waar je doelgroep zich bevindt en waar je videocontent het meest effectief kan zijn. Bijvoorbeeld, YouTube is ideaal voor lange en educatieve video’s, terwijl Instagram en TikTok perfect zijn voor kortere en visuele video’s. Door vanaf het begin te anticiperen op de kanalen waarop je je advertentievideo’s wilt verspreiden, kun je de creatieve ideeënfase en de technische voorbereiding optimaliseren voor hoogwaardige videoproductie met geoptimaliseerde kosten.

Optimaliseer je video’s voor elk platform:

Elk platform heeft zijn eigen vereisten qua videoformaat en -grootte. Zorg ervoor dat je je videocontent optimaliseert op basis van de specificaties van elk platform. Bijvoorbeeld, voor het Europees Parlement hebben we video’s bedacht, geoptimaliseerd en geproduceerd zodat ze kunnen worden uitgezonden in 16:9-formaat, maar ook in verticaal formaat op sociale media zoals Instagram, Snapchat en TikTok. Dit alles om een betere zichtbaarheid te garanderen bij Gen Z en een optimale gebruikerservaring. Voeg ook ondertitels of relevante beschrijvingen toe om de toegankelijkheid en vindbaarheid van je video’s te verbeteren.

Moedig delen en interactie aan:

Het succes van een video op sociale media hangt grotendeels af van het vermogen om interactie uit te lokken, oftewel viraal te worden. Moedig je publiek actief aan om je video’s te delen door gemakkelijk toegankelijke deelknoppen toe te voegen. Hoe meer je video wordt gedeeld, hoe meer reacties en impact het zal hebben. Naast het eerder genoemde formaat en lengte, biedt elk platform tools om het interactiepercentage van video’s te verhogen: polls, interactieve stickers, hashtags, quizzen, enz. Het is interessant om bij het maken en produceren van video’s voor sociale media al gebruik te maken van deze tools.

Gebruik betaalde advertenties:

Overweeg het gebruik van betaalde advertenties op sociale media om het bereik van je video’s te vergroten. Sociale mediaplatforms bieden nauwkeurige targetingopties waarmee je effectief je doelgroep kunt bereiken op basis van locatie, leeftijd, interesses en andere relevante criteria. Betaalde advertenties zijn een springplank om de groei van je publiek te versnellen. 

Werk samen met influencers:

Influencers op sociale media kunnen bijdragen aan de promotie van je video’s door hun publiek te beïnvloeden. Identificeer relevante influencers in jouw niche en overweeg samenwerkingen, zoals vermeldingen in een post, deelname aan je video of zelfs gezamenlijke contentcreatie. Het voorbeeld van de Shiseido-campagne voor de lancering van hun nieuwste Essential Energy-product illustreert perfect hoe je kunt samenwerken met influencers. 

In dit specifieke geval hebben influencers het “onderwater” fotoshootmateriaal gebruikt op hun social media-accounts. Dergelijke samenwerkingen kunnen je helpen nieuwe doelgroepen te bereiken en je geloofwaardigheid te vergroten.

Tot slot

Elk sociaal mediaplatform heeft zijn eigen specificaties

Sociale media bieden talloze mogelijkheden om het effect van je online video’s te maximaliseren, of je nu een bedrijf bent in de BtoC- of BtoB-sector. Heb je hulp nodig bij het creëren van creatieve en impactvolle video‘s om je te onderscheiden van de concurrentie op sociale media? Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise