87seconds x expertise
87seconds expertise
87seconds expertise

De voordelen van educatieve video's voor succesvol online leren

In de wereld van het online leren, hebben we het over educatieve video‘s. Ze zijn een essentieel hulpmiddel geworden om kennis effectief over te brengen en stellen uw publiek in staat om specifieke doelen te bereiken zonder hun huis te verlaten. Of het nu gaat om individuele training of training voor medewerkers.

Het maken van online video-trainingen (MOOC)

Als onderdeel van e-learning video's of video tutorials kunnen ze worden ingebed in uw website, op sociale media of in uw blogs.

In tegenstelling tot video’s die bedoeld zijn voor een breder publiek, volgen online video-gidsen specifieke codes, met name wat betreft het vasthouden van aandacht gedurende langere tijd. Ze bieden talrijke voordelen, zoals hieronder beschreven.

View more cases

Gemakkelijker visualisatie en begrip:

Allereerst bieden ze een meeslepende visuele ervaring die het begrip van complexe concepten vergemakkelijkt. Door gebruik te maken van visuals, animaties en grafieken hebben educatieve video’s concretere inhoud, waardoor leerlingen de informatie beter kunnen assimileren en onthouden.

Citéco heeft dit goed begrepen. Onze teams van experts hebben een webserie gemaakt die tot doel had studenten op een leuke manier te onderwijzen over economische onderwerpen, met terugkerende belangrijke personages. 

Verhoogde betrokkenheid:

Educatieve video’s zijn boeiender dan gewone tekst of eindeloze diavoorstellingen. Door afbeeldingen, beweging en vertelling te combineren, houden ze de aandacht van leerlingen gedurende het hele leerproces vast. Dit bevordert een betere betrokkenheid en actieve deelname aan het leren.

Onze teams hebben zo bijvoorbeeld Adobe begeleid bij het presenteren van de nieuwste functies van hun tool Adobe Substance 3D met een reeks video‘s. Het doel was om de gebruiksvriendelijkheid en de grote diversiteit aan texturen, materialen en verlichting die beschikbaar zijn in de 3D-suite te benadrukken. 

Aanpasbaarheid en flexibiliteit:

Gemakkelijk online toegankelijk, kunnen e-learning video’s op elk moment en overal worden bekeken, waardoor leerlingen in hun eigen tempo kunnen gaan. Bovendien kunnen video’s worden gepauzeerd, teruggespoeld en opnieuw worden bekeken, wat waardevolle flexibiliteit en aanpasbaarheid biedt voor individueel leren.

Onze video’s voor Franck Provost zijn hiervan een perfect voorbeeld. In een serie van 4 gemakkelijk te bekijken afleveringen werd de Franck Provost coaching-applicatie gepresenteerd aan kappers. Dit alles met een strakke, minimalistische stijl en een vertrouwde voice-over. 

Versterking van informatiebehoud:

Educatieve video’s stimuleren verschillende zintuigen. Dankzij visuele, auditieve en narratieve elementen kunnen sterkere verbindingen in de hersenen worden gemaakt, wat het ophalen van kennis vergemakkelijkt wanneer dat nodig is.

Bevordering van actief leren:

Tot slot kunnen video’s worden vergezeld van quizzen, oefeningen en open vragen om ze interactief te maken. Dit stimuleert actief leren en biedt bovendien de mogelijkheid om alle geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Tot slot

Educatieve video's spelen een cruciale rol in online leren door significante voordelen te bieden voor leerlingen.

Dankzij hun vermogen om begrip te vergemakkelijken, betrokkenheid te vergroten, flexibiliteit in leren te bieden, informatiebehoud te versterken en actief leren aan te moedigen, zijn educatieve video’s een onmisbaar instrument geworden in het domein van online onderwijs. Door hoogwaardige educatieve video’s in uw trainingsprogramma’s op te nemen, kunt u een verrijkende en effectieve leerervaring bieden aan uw leerlingen.

Heeft u hulp nodig bij het creëren van creatieve en impactvolle trainingsvideo’s om u te onderscheiden van de concurrentie? Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise