87seconds x expertise
87seconds expertise
87seconds expertise

Corporate video, uw beste bondgenoot om uw bedrijfscommunicatie te stimuleren?

In een constant veranderende digitale wereld is video een onmisbaar hulpmiddel geworden voor bedrijven die de aandacht van hun doelgroep willen trekken.

Onder de lange lijst van mogelijke video’s zijn corporate video‘s zeer voordelig om de communicatie van uw bedrijf te versterken en een significante impact te hebben op uw strategie en uiteindelijk uw groei.

Geen bedrijfsvideo's meer die niemand bekijkt

Met dit formaat kunt u niet alleen uw producten, diensten, maar ook het verhaal, de waarden en de vaardigheden van uw bedrijf promoten. Met meestal niet meer dan 5 of 10 minuten kan het worden gebruikt voor zowel interne, evenement- als externe communicatie. Hier zijn dus al zijn voordelen.

Een duidelijke boodschap, sterke emoties en gevangen aandacht.

View more cases

Een duidelijke en impactvolle boodschap overbrengen:

Het eerste voordeel is het vermogen om een duidelijke en impactvolle boodschap over te brengen, ongeacht het gekozen formaat: een bedrijfsfilm, een animatievideo of een promotievideo. Met een goed opgebouwd scenario, kwaliteitsbeelden en boeiende vertelling kunt u effectief uw visie, waarden en doelen overbrengen. Het succes ligt in het creëren van slimme, unieke, originele en boeiende inhoud die emoties opwekt. Het vinden van de juiste balans tussen authenticiteit, creativiteit en strategie is essentieel.

Uw merkimago versterken:

De corporate video biedt ook de mogelijkheid om uw merkimago te versterken. Door uw grafische identiteit met uw logo, kleuren en bedrijfsstijl naar voren te brengen, creëert u een visuele consistentie die helpt bij het herkennen van uw merk. Of het nu gaat om een bedrijfsfilm of een animatievideo in motion design bijvoorbeeld, een professionele en esthetisch aantrekkelijke productie versterkt uw geloofwaardigheid en het vertrouwen van potentiële klanten. Hier is een perfect voorbeeld gemaakt door 87s voor het bedrijf Sanofi. Het doel was om een moderner beeld van het bedrijf te geven om talent aan te trekken en te behouden! 

Het bereik van uw boodschap vergroten:

Dankzij online platforms zoals YouTube, Vimeo en sociale media zoals LinkedIn, Instagram of zelfs TikTok kan een corporate video een breed publiek bereiken door breed te worden verspreid. Of het nu gaat om een bedrijfsfilm of een institutionele bedrijfsvideo, u kunt uw boodschap delen met verschillende doelgroepen. Het is dan essentieel om van tevoren de doelgroep te bepalen die u wilt bereiken en de meest geschikte platforms om dit te bereiken. Door uw distributiestrategie vanaf het begin te bepalen, optimaliseert u uw formaten door ze aan te passen en beperkt u de kosten die gepaard gaan met de productie.

De uitgebreide contentcampagne die we hebben gemaakt voor het Europees Parlement met TikTok-, Instagram-, YouTube- en posterclips illustreert dit perfect. Vertaald in 24 talen, zal het in heel Europa worden verspreid. Met 5 korte clips en 3 lange video’s zijn er in totaal 432 video’s gemaakt. 

Uw zoekmachineoptimalisatie en online aanwezigheid verbeteren:

Zoekmachines hechten veel belang aan video’s, wat betekent dat een goed geoptimaliseerde video de zichtbaarheid van uw bedrijf in de zoekresultaten verbetert. Bovendien kan een goed gemaakte video de tijd die bezoekers op uw website doorbrengen verlengen, het bouncepercentage verlagen en uw rangschikking in de zoekresultaten verbeteren. Om de prestaties van video’s te optimaliseren, kunt u gebruik maken van tools voor kunstmatige intelligentie zoals Feelin, waarmee u het retentiepercentage al in de ontwerpfase van een video kunt testen en indien nodig de videomontage kunt verbeteren.

Tot slot

Corporate video's zijn een uitstekende manier om uw publiek te betrekken en emoties op te wekken.

Of het nu gaat om communicatievideo’s of promotievideo’s, door het juiste videoformaat te kiezen voor uw communicatiestrategie kunt u gebruik maken van een krachtig middel om uw boodschap over te brengen, uw merkimago te versterken en uiteindelijk uw doelgroep te bereiken. Door te investeren in kwalitatieve video’s positioneert u zich als een invloedrijke speler in uw vakgebied en onderscheidt u zich van de concurrentie. Heeft u hulp nodig bij het creëren van creatieve en impactvolle corporate video’s om u te onderscheiden van de concurrentie?

Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise