Les vidéos virales ont le pouvoir de générer un engagement massif.
87seconds expertise
87seconds expertise

Ontdek de geheimen van een virale video om sterke betrokkenheid op sociale media te genereren

Virale video’s hebben de kracht om massale betrokkenheid te genereren.

Hoe maak je een video die snel verspreid wordt en sterke betrokkenheid opwekt?

Of je nu je video wilt verspreiden op LinkedIn, Instagram, TikTok, Snapchat, YouTube of een ander online platform, de uitdaging is om te identificeren welke essentiële elementen zorgen voor een hoge betrokkenheidsgraad.

View more cases

Creëer originele en creatieve inhoud:

Creativiteit is essentieel bij het ontwerpen van een virale video. We geloven graag dat goede ideeën geld opleveren, in plaats van andersom. Daarom ligt de sleutel tot succesvolle video’s in het creëren van unieke, originele en boeiende inhoud die echt het verschil maakt en blijft hangen bij je publiek. Betrek je publiek met een sterk verhaal met aantrekkelijke personages, krachtige narratieve elementen en onverwachte wendingen. Dit alles moet echte emoties overbrengen (lachen, vreugde, verrassing, nostalgie…) vanaf de eerste seconden. Wek nieuwsgierigheid op vanaf het begin.

Het draait allemaal om het creëren van magie door de perfecte balans te vinden tussen authenticiteit, creativiteit en strategie. Inhoud die zich onderscheidt van anderen heeft meer kans om viraal te worden. Mondelez case studies. 

Optimaliseer de duur van je video:

De duur is een van de belangrijkste factoren voor virale video‘s. Met beperkte aandacht richten sociale media-gebruikers zich natuurlijkerwijs op korte video’s. Probeer idealiter binnen een bereik van 30 tot 60 seconden te blijven, dit zijn met name de formaten die werken voor Instagram Reels, TikTok en Snapchat-content. Als je video meer tijd nodig heeft, zorg er dan voor dat je een snel en boeiend tempo aanhoudt om de aandacht van je publiek niet te verliezen.

Gebruik pakkende visuals:

Pakkende visuals zijn ook essentieel om de aandacht van gebruikers op sociale media te trekken. Ze hebben namelijk meer kans om gedeeld te worden en zich dus snel te verspreiden. Gebruik felle kleuren, hoogwaardige afbeeldingen en pakkende grafische elementen om je video visueel aantrekkelijk te maken.

Betrek je publiek:

Moedig betrokkenheid van je publiek aan door interactieve elementen in je video op te nemen. Vraag bijvoorbeeld kijkers om hun eigen verhalen te delen in de reacties of deel te nemen aan uitdagingen, of stel vragen en moedig reacties aan.

Optimaliseer je titel en beschrijvingen:

Een pakkende titel die direct opvalt en goed geoptimaliseerde beschrijvingen zijn essentieel om de aandacht van gebruikers te trekken en de zichtbaarheid van je video op sociale media te verbeteren. Gebruik relevante zoekwoorden en hashtags, wees beknopt en maak nieuwsgierig om meer te willen weten.

Tot slot

Het creëren van een virale video vereist een combinatie van creativiteit, boeiend verhaal en pakkende visuals.

Door de adviezen in dit artikel te volgen, vergroot je je kansen om een video te maken die snel verspreid wordt en sterke betrokkenheid op sociale media genereert. Experimenteer, probeer verschillende benaderingen uit, zorg ervoor dat emoties worden overgebracht en durf buiten de gebaande paden te treden om een video te maken die online sensationeel zal zijn.

Heb je hulp nodig bij het creëren van creatieve en impactvolle virale video‘s om je te onderscheiden van de concurrentie op sociale media? Neem contact op met onze experts!

View more cases
87seconds expertise
87seconds expertise